Een evenement over klimaat in Mechelen, dat moet iets van Klimaan zijn? Nee hoor. Binnen enkele weken vindt er in Transit M een Wereldmeerdaagse over klimaat plaats. Niet voor ons, wij behoren niet tot de doelgroep. De meeste Klimaan-sympathisanten zijn het eerste jaar van het secundair onderwijs immers al lang ontgroeid. Wat kunnen we wel doen? Een handje toesteken tijdens het evenement.

Heb jij tussen 11 maart en 22 maart tijd vrij tijdens de schooluren? Ga dan een half dagje, een dag of een paar dagen helpen op de Wereldmeerdaagse. Je begeleidt er 12- en 13-jarigen bij een speelse opdracht aan een doe-standje op de ‘Wereldmarkt’.

De thema’s van de Wereldmeerdaagse: het klimaat en het leven op het land en in het water, thema’s die Klimaan nauw aan het hart liggen. Door te gaan helpen stoom je mee een nieuwe generatie klimaatbewuste jongeren klaar.

Piekfijn

Het wordt de eerste editie van de Wereldmeerdaagse in Mechelen. In Brasschaat is dit ondertussen een bekend evenement, dat om de twee jaar doorgaat. Op beide locaties samen zullen dit jaar 10.000 jongeren bereikt worden. Een evenement om u tegen te zeggen dus.

Uit eigen ervaring weet ik dat de Wereldmeerdaagse tot in de puntjes georganiseerd is. Twee jaar geleden ging ik helpen, toen het nog in Boom was. Je krijgt een uitgewerkt scenario van de workshop die je begeleidt en alle materiaal is op de stand voorzien. Het zijn korte, plezierige opdrachten die bijblijven.

Praktisch

De Wereldmeerdaagse loopt van 11 maart tot en met 22 maart in Transit M in Mechelen, vlakbij de UGC Cinema’s en de Nekkerhal (op 5 minuten van Station Nekkerspoel en met veel parkeerplaatsen in de buurt).

Je kiest zelf hoeveel tijd je besteedt: een halve of een hele dag, meerdere halve dagen…

Je kunt aangeven welke taken je het best liggen.

Ook mooi: voor elke halve dag die je komt helpen, schenkt Mundio vzw (de organisator van de Wereldmeerdaagse) 7,5 euro aan een organisatie die jij kiest

Overtuigd? Of meer uitleg nodig?

Marleen Schouwenaars coördineert de vrijwilligerswerking in Mechelen. Bel of mail haar voor een woordje uitleg.
Mail: marleen.schouwenaars@telenet.be
Bel: 0495 36 54 50 – 015 52 82 69

Kijk eens aan!

Zo knap zag de Wereldmeerdaagse eruit in 2015. Indrukwekkend toch?