Energie-efficiëntie

De grootste energiewinsten kunnen we maken door ons energieverbruik te verminderen en onze gebouwen en wijken energiezuinig te maken. Veel gebouwen zijn verouderd en slecht geïsoleerd. Verbouwen van deze gebouwen is dus een begin, maar het gaat om veel meer dan het isoleren van onze gebouwen alleen. Zo kan de verwarming van onze gebouwen veel efficiënter. Studies wijzen bijvoorbeeld uit dat we de nodige energie enorm kunnen verminderen als we ons verbruik combineren en samen warmte produceren en vervoeren via warmtenetten.

Wij zijn ervan overtuigd dat energie besparen vaak gemakkelijker, voordeliger en gezelliger is door het samen aan te pakken. Als groep staan we sterker. We bieden niet alleen ondersteuning bij samenaankopen, maar helpen ook om op een efficiënte manier energie te besparen.

Blog

Klimaan vervelt van energiecoöperatie naar brede klimaatbeweging

Grond, water en lucht. Ook daarmee moeten we toekomstgericht omgaan, beseffen veel Klimaners. Na een herbronning neemt Klimaan deze nieuwe thema's op in zijn werking. Ze komen er als aanvulling op het thema energie, waarmee alles begon. We zijn nu klaar om als brede...

read more

Ons Team

Kalender

25jan

Citizens Energy Conference: Making Energy Democracy Happen

25/01/2019
Our energy system is outdated in many ways: fossil fuel...
19mrt

Virtuele klimaatwandeling

19/03/2019
De voorbije zomer zal vast en zeker de laatste twijfelaars...