Led Op!

Ons eerste project…

Samenaankoop duurzame verlichting in huis

 

Het LED-op! project, ons eerste formele Klimaanproject, is een samenaankoop van LED verlichting in woningen. Dat is een feest voor het klimaat, je portemonnee en je maakt er je interieur ineens veel hipper mee! Wist je dat het vervangen van oude lampen en spaarlampen door LED lampen evenveel energie kan besparen op het Mechels grondgebied als de energieproductie van 2 grote windturbines? Om het Mechels grondgebied te laten overschakelen naar hernieuwbare energie zouden we dus duizenden lampen willen laten vervangen als een eerste stap.

 

Onder verlichting verstaan we zowel de lampen als de verlichtingsarmaturen. We gaan deze met velen tegelijk aankopen, om zo de beste prijs-kwaliteit te kunnen garanderen. Maar er is meer! Je kan je ook als groep engageren (je straat, je buurthuis, jeugdbeweging,…) en deze die er in slagen de meeste lampen te vervangen krijgen een klimaatneutraal buurtfeest met alles er op en er aan! Kant-en-klaar aangeboden door het enthousiaste Klimaanteam.

 

Fase 1: Voorlopige inschrijvingen (afgelopen)

Het is van belang om te weten wie er allemaal interesse heeft in energiezuinige verlichting te plaatsen. Zo kunnen we beginnen onderhandelen met de leveranciers. Deze fase is reeds afgelopen, dank aan allen die heeft vooringeschreven!

 

Fase 2: Definitieve inschrijvingen

 

Inschrijvingen aanbodmoment (afgelopen)

Nu het definitieve aanbod gekend is, organiseren we een aanbodmoment. Tijdens dit aanbodmoment laten we zien welke lampen we  aanbieden.

Het aanbodmoment gaat door op 15 november om 19u en zal plaatsvinden in de Keldermanszaal van het Mechelse stadhuis.

 

Definitieve inschrijvingen

Na het aanbodmoment kunnen mensen hun lampen definitief bestellen. Dit gebeurt via deze website. De definitieve inschrijvingen lopen vanaf 15 november 2018 tot 27 december 2018

Hoe gebeurt de levering?

 Je kan kiezen tussen een levering aan huis of de bestelling zelf af te halen op een centraal ophaalpunt (voorlopig enkel in Mechelen).

 Als je ervoor kiest om de bestelling zelf af te halen, kan je jouw stem uitbrengen voor een groep voor de groepscompetitie.

 

LED op! groepscompetitie

Maak je deel uit van de zuinigste groep omdat jullie de meeste ledlampen hebben vervangen in het kader van deze samenaankoop, word je in de bloemetjes gezet. Klimaan, ZES en Mechelen klimaatneutraal trakteren jouw groep dan op een duurzaam feest. Onze feestploeg komt naar jou toe en bezorgt je animatie, drinken en eten om u tegen te zeggen.

Ook in de randgemeenten staat een mooie prijs te winnen voor de winnende groep.

 

[ai1ec cat_name=”Led-op”]